Suzuki Vitara eerste compacte SUV met maximale score in crashtest

Eerder realiseerden de Suzuki Swift en de Suzuki S-Cross de maximale score in de EuroNCAP* crashtest. Nu heeft ook de nieuwe Suzuki Vitara deze topprestatie geleverd.

 01-Suzuki-Vitara-eerste-compacte-SUV-met-maximale-score-in-crashtest

De nieuwe Vitara kwam met vlag en wimpel door de jaarlijks strenger wordende EuroNCAP* crashtest en realiseerde daarmee de maximale score van 5 sterren. Geen verrassing, aangezien deze stoere AllRoader ruim is voorzien van veiligheidsvoorzieningen. Naast bijv. zeven airbags (incl. knie airbag) is de Vitara uitgerust met Suzuki’s Total Effective Control Technology. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van licht doch ultrasterk staal, waardoor een zeer stijve carrosserie ontstaat. Bovendien is de toepassing van moderne technieken als Radar Brake Support en Adaptive Cruise Control innovatief in het segment van de Vitara.

 

Deze compacte SUV behoort bovendien tot de zuinigste en schoonste in zijn klasse. Inmiddels staat de Vitara in de showroom van de Suzuki dealers en de vanafprijs bedraagt € 19.999,=.  Meer informatie is te vinden op www.suzuki.nl/vitara en vanzelfsprekend informeert de Suzuki dealer geïnteresseerden graag uitgebreid over alle mogelijkheden. Ook een uitgebreide en overtuigende proefrit is daar snel geregeld. En bovendien makkelijk online in te plannen via http://www.suzuki.nl/proefrit . Alvast een voorproefje? De Vitara AllRoad Trip is de proefrit der proefritten: check de video op www.suzuki.nl/vitara.

 

 

 * EuroNCAP staat voor European New Car Assessment Programme. Dat is een officieel instituut dat crashtests uitvoert in opdracht van Europese overheden (waaronder het Nederlandse Ministerie van Verkeer en Waterstaat), consumentenorganisaties (o.a. de Nederlandse Consumentenbond) en automobielclubs (zoals de ANWB). De test bestaat uit een aantal onderdelen en het wordt steeds moeilijker de maximale score van 5 sterren te realiseren, omdat de testcriteria jaarlijks strenger worden.