Suzuki komt met veel nieuwe modellen

Suzuki heeft aangekondigd dat er in de komende 5 jaar twintig nieuwe modellen op de markt komen. Dat zijn allemaal compacte auto’s en SUV’s.

Suzuki heeft zijn vijfjarenplan uit de doeken gedaan. Zonder details vrij te geven kondigt het merk aan dat er in de komende 5 jaar twintig nieuwe modellen verschijnen. Deze komen niet allemaal naar Europa, maar ons continent wordt niet vergeten. Hoewel Suzuki in de toekomst vooral focust op Azië, blijft de Europese fabriek in Hongarije een belangrijke productielocatie.

Suzuki gaat alleen nog compacte modellen en SUV’s bouwen. We hoeven dus niet te rekenen op een opvolger voor de Kizashi, maar wel op een hele reeks nieuwe compacte auto’s. Het merk liet daarvan al een voorproefje zien op de autosalon van Genève in maart, met de concept cars iK-2 en iM-4 (foto’s).

Van de iK-2, een compacte hatchback die boven de Swift wordt gepositioneerd, krijgen we later dit jaar het productiemodel te zien. De iM-4 is de voorbode van een mini-SUV, ook die komt naar Europa. Wat de andere nieuwe modellen zijn van Suzuki is nog niet bekend, maar de komende jaren staat er zeker het nodige te gebeuren in de Suzuki-showroom.